Boekender bos Baarlo

Het Boekende bos is een natuurgebied van 230 ha ten zuidwesten van Baarlo. Het gebied bestaat grotendeels uit hoger gelegen naaldbossen die in de negentiende eeuw werden aangelegd om het stuifzand vast te houden. Rond het naaldbos vind je kleinere bossen en landbouwgrond. Een onderdeel van het Boekenderbos is het Raayerbos dat begroeid is met gemengd bos, afgewisseld door akkers en aspergevelden. Hier en daar is er struikheide te vinden. Landgoed het Raayerbos gelegen nabij kasteel de Raay en de Raayerhof te Baarlo is een wandelgebied In de herfst is het een uitstekende plek om verschillende soorten paddenstoelen te ontdekken.
Er leven vogels als draaihals, wielewaal en patrijs.
De Donkervennen is een elzenbroekbos.
Bijzondere planten in het gebied zijn: gevlekte aronskelk, beekpunge en koningskaars.
Door het gebied lopen de Bosbeek en de Tasbeek. Dit zijn restanten van oude maasbeddingen